ProWein 2018 se chystá na mezinárodní setkání špiček oboru

V termínu od 18. do 20. března se uskuteční další ročník veletrhu ProWein. Více než 6.600 vystavovatelů z celého světa opět jednou dopřeje tomuto mezinárodnímu specializovanému veletrhu vína a lihovin vyprodané výstavní pavilony. Zastoupené jsou všechny relevantní vinařské regiony světa, aby podaly komplexní přehled přes nabídku vín celého světa, k nimž se přičte ještě výběr přibližně 400 specialit z oblasti lihovin.

Mezi nováčky veletrhu je například společná expozice japonské vlády na téma sake nebo velká expozice s nejrůznějšími ovocnými pálenkami z Maďarska. Velmi trendovému a u návštěvníků veletrhu ProWein velmi oblíbenému tématu „Craft“ – produkty z mikrovýroben – je věnovaná nově koncipovaná specializovaná přehlídka „same but different“. Své produkty, například lihoviny, pivo a cider, zde představí zhruba 50 vystavovatelů. Celá přehlídka se proto stěhuje do haly 7.0, takže pro veletrh ProWein bude k dispozici další hala. Také fizzz craft Lounge nakladatelství Meininger Verlag, hotspot pro barmany, se stěhuje do haly „same but different“, takže mezinárodní scéna barů a gastro-oboru zde najde perfektní prostředí.

Širším a komplexnějším se stává obor „bio“ v hale 13 veletrhu ProWein. Odborní návštěvníci zde najdou všechny důležité bio-svazy z Německa, Itálie a Francie spolu s řadou individuálních vystavovatelů z celého světa. Také specializovaná přehlídka Organic World se pohybuje na vzestupném kurzu. Na ProWein 2018 se sem sjede přibližně 40 zahraničních vystavovatelů. Třešničkou na dortu bio-oboru je pak vhodně koncipovaná nabídka gastronomie – v tzv. Organic Lounge – a samostatný přednáškový prostor.

Rozšířená a mnohostranná nabídka bude k vidění také v hale 9, kde se nyní prezentují všichni vystavovatelé ze zámoří. Zde uvidíte nově především nabídky skupin například z Austrálie, Argentiny, Chile, Kanady, Nového Zélandu, Jižní Afriky nebo USA.

Mnoho zajímavých doplňujících nabídek pro vysoké nároky

V rámci veletrhu ProWein 2018 je opět připraven velmi zajímavý a bohatý doprovodný program: naplánovaná je spousta degustací v ProWein Fóru v halách 10 a 13, k nimž se přičítají i nesčetné akce přímo v expozicích jednotlivých vystavovatelů. Spektrum zhruba pětiset akcí sahá od národně orientovaných degustací až po prezentace sestavené napříč regiony původu, jako například degustační zóna mezinárodní vinařské ceny Mundus Vini. K tematickým highlightům patří i jedinečná Champagne Lounge se 40 tradičními výrobci šampaňského, a to přímo uprostřed zóny věnované šampaňskému, kde se představí dalších zhruba 150 značek. Specializovaná expozice „Packaging & Design“ doplňuje nabídku veletrhu ProWein a představuje aktuální trendy a výsledky vývoje v oblastí balení.

Další informace k veletrhu ProWein najdete na adrese:  www.prowein.com.